Nieuwe arts vanaf 1 september!

Geachte patiënt(e),

Vanaf 1 september 2018 zal Charlotte Vrancken vol enthousiasme als Huisarts-in-Opleiding (HAIO) deel uitmaken van het prachtige PArel-netwerk in Borgloon.

Zelf groeide zij op in het nabijgelegen Tongeren (school, scouts). In 2016 behaalde zij haar diploma als basisarts aan de KU Leuven. Vervolgens mocht zij haar verdiepen in de forensische geneeskunde, net zoals in de Crime Scene Investigation-series. Na 2 jaar onderzoek van verdachte overlijdens leek het haar tijd om over te stappen naar huisartgeneeskunde voor het behandelen en ondersteunen van onze dierbare patiënten.

In samenwerking met de PArel-artsen en paramedici zal zij steeds haar uiterste best doen om uw levenskwaliteit en -duur te optimaliseren. Hierbij tracht zij de nodige aandacht te besteden aan uw persoonlijke situatie, uw wensen en noden om zo de beste zorg voor u te voorzien.

Bij voorbaat dank voor het vertrouwen,

Charlotte Vrancken

 

 

Wat is een HAIO ?

Een HAIO (Huisarts in opleiding) is een afgestudeerd arts die zich gedurende drie jaar specialiseert tot huisarts. Gedurende deze specialisatie jaren werkt hij/zij mee en geniet hij/zij een opleiding in een opleidingspraktijk. Onze opleidingspraktijk leidt sinds 2018 HAIO's op, telkens voor een periode van 1 tot 3 jaar.
Onze praktijk is officieel erkend door de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid en is aangesteld door het Interuniversitair Centum voor HuisartsenOpleiding als opleidingspraktijk.
Een opleidingspraktijk wordt voortdurend aangemoedigd om alle recente ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde en in opleidingstechnieken mee op te volgen.

Waarom een HAIO in onze praktijk ?

Wij geloven dat onze praktijk, met een rijke diversiteit aan patiënten, voor een HAIO een uitstekende omgeving is om het vak te leren. Onze maatschappij heeft nood aan bekwame huisartsen en wij willen graag bijdragen tot hun opleiding. De opleiding van een HAIO verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie voor huisartsen van de F.O.D. Volksgezondheid.

Een HAIO doet zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken, onder verantwoordelijkheid van de praktijkopleiders. Dit betekent dat de HAIO dagelijks overlegt met uw huisarts en dat deze bereikbaar is tijdens een consultatie of huisbezoek. Op deze manier blijft uw huisarts ook permanent op de hoogte van uw gezondheidstoestand. Een HAIO zal ook zorgen voor een kleine vermindering van de werkdruk van uw huisarts zodat u nog gemakkelijker in de praktijk terecht zal kunnen.

Praktisch

De HAIO heeft als HAIO inzage in uw Globaal Medisch Dossier zodat hij/zij snel op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis.

Uiteraard gelden bij een HAIO dezelfde regels van het beroepsgeheim. 
Ook gelden dezelfde tarieven als bij andere huisartsen dankzij een stempel op het getuigschrift voor verstrekte hulp dat u meekrijgt voor uw ziekenfonds. Op deze stempel staat ook het RIZIV-nummer van uw GMD-houdende huisarts.

De HAIO beschikt over een eigen consultatieruimte en u kan bij hem/haar ook met Bancontact betalen.

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws
Alle nieuwsberichten

Praktijkverpleegkundigen Eleni en Dorien

Opleiding deel 2 dr. Beckers