Kunst in de kijker

Kunst in de kijker
Fotograaf Dirk Ercken 

Dirk Ercken is een bioloog/fotograaf geboren, getogen en wonend in het hoge noorden van het mooie Limburg. Hij studeerde biologie aan de KULeuven en fotografie aan de kunstacademie in Leuven.

Zijn fotografie focust op de natuur, macro, lightpainting en urban exploration. In zijn fotografie bekijkt hij de wereld vanuit een ander standpunt. Met behulp van de camera tovert hij een voor ons onzichtbare maar magische wereld tevoorschijn. Creatieve camera technieken zoals lange sluitertijden, meervoudige belichtingen, lightpainting spelen een belangrijke rol in het creëren van zijn foto's. 

Urban exploration of het ontrafelen van verhalen verborgen in oude verlaten gebouwen, waar het geluid van de stilte overheerst wanneer iedereen is verdwenen, enkel herinneringen in cement en steen. Als je goed luistert hoor je er de muren spreken en komt alles weer tot leven.

Schilderen met licht of lightpainting; het oog van de kijker leidend door het subject te omwikkelen met licht. Een unieke manier om met licht en schaduw te spelen en de kunst een subtiel lichtspel te creëren. In lightpainting wordt de scene belicht met een zaklamp terwijl de camera op statief vastlegt hoe je de scene met je zaklamp beschildert.

Meer info: http://www.dirkerckenimages.com

Alle werken tentoongesteld in de prakijk zijn te koop; ook in andere formaten te verkrijgen. De prijslijst is geheel vrijblijvend te consulteren aan de balie van het secretariaat.

 

 

 

 

 

Meer nieuws
Alle nieuwsberichten

Praktijkverpleegkundigen Eleni en Dorien

Opleiding deel 2 dr. Beckers