HAIO

Wat is een HAIO ?

Een HAIO (Huisarts in opleiding) is een afgestudeerd arts die zich gedurende drie jaar specialiseert tot huisarts. Gedurende deze specialisatie jaren werkt hij/zij mee en geniet hij/zij een opleiding in een opleidingspraktijk. Onze opleidingspraktijk leidt sinds 2018 HAIO's op, telkens voor een periode van 1 tot 3 jaar. 

Waarom een HAIO in onze praktijk ?

Wij geloven dat onze praktijk, met een rijke diversiteit aan patiënten, voor een HAIO een uitstekende omgeving is om het vak te leren. Onze maatschappij heeft nood aan bekwame huisartsen en wij willen graag bijdragen tot hun opleiding. De opleiding van een HAIO verloopt onder toezicht van de universiteit en de erkenningscommissie voor huisartsen van de F.O.D. Volksgezondheid.

Een HAIO doet zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken, onder verantwoordelijkheid van de praktijkopleiders. Dit betekent dat de HAIO dagelijks overlegt met uw huisarts en dat deze bereikbaar is tijdens een consultatie of huisbezoek. Op deze manier blijft uw huisarts ook permanent op de hoogte van uw gezondheidstoestand. Een HAIO zal ook zorgen voor een kleine vermindering van de werkdruk van uw huisarts zodat u nog gemakkelijker in de praktijk terecht zal kunnen.

Praktisch

De HAIO heeft als HAIO inzage in uw Globaal Medisch Dossier zodat hij/zij snel op de hoogte is van uw medische voorgeschiedenis.

Uiteraard gelden bij een HAIO dezelfde regels van het beroepsgeheim. 
Ook gelden dezelfde tarieven als bij andere huisartsen dankzij een stempel op het getuigschrift voor verstrekte hulp dat u meekrijgt voor uw ziekenfonds. Op deze stempel staat ook het RIZIV-nummer van uw GMD-houdende huisarts.

De HAIO beschikt over een eigen consultatieruimte en u kan bij hem/haar ook met Bancontact betalen.