Tessa Niessen

Tessa Niessen

Familiaal bemiddelaar

Ieder huisje heeft zijn kruisje: maar als dat kruisje je leven beheerst, stress oplevert of je ziek maakt wordt het tijd de koe bij de horens te vatten.

Heb je een conflict met je partner, je kinderen, je zus, broer, oom of tante, vriend, vriendin, buurman of collega, kom je er samen niet meer uit of dreig je er niet meer uit te geraken?

Gaan jullie scheiden of zijn er zorgen om een erfenis? Willen jullie een ouderplan opstellen of wijzigen of zijn er complexe situaties in jullie (samengesteld) gezin waar jullie moeilijk uitkomen? Moet er plotseling een oplossing komen voor een familielid die ziek is geworden, maar jullie raken het het niet eens over hoe, waar en wat?

Een stap naar de rechter is vaak duur en zet relaties vaak nog meer onder druk, omdat er niet meer met elkaar gesproken wordt. Ik haal als erkend familiaal bemiddelaar die druk ervan af. Daarnaast worden de kosten onderling gedeeld en worden overeenkomsten als nodig voorgelegd aan de familierechtbank als het om een gerechtelijke procedure gaat.

Als erkend familiaal bemiddelaar kan ik jullie helpen in dit proces. Ik help jullie te horen wat er gehoord moet worden en te zeggen wat er gezegd moet worden in een veilige, neutrale en vrijwillige omgeving.

Een eerste gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Voor een eerste gesprek krijgt u een bemiddelingsprotocol gestuurd en als u recht hebt op rechtsbijstand een document met inkomenstarieven. Heeft u geen recht op rechtsbijstand,  dan is het uurtarief €100,- en wordt dit bedrag door de aanwezige partijen gedeeld. Een bemiddelingstraject kan ieder moment worden stopgezet en kent een beperkt aantal sessies.

Onze andere teamleden
 Freya Uten

Freya Uten

Diabeteseducator
 Leslie Herck

Leslie Herck

Kinderpsychologe
 Annelies Jossels

Annelies Jossels

Diƫtiste
 Sofie Voets

Sofie Voets

Diƫtiste
 Jean Willems

Jean Willems

Podotherapeut
 Ibtissam El Allaoui

Ibtissam El Allaoui

Klinische psychologe
 An Nackom

An Nackom

Jobcoach
 Sam Decaigny

Sam Decaigny

Psychotherapeut
 Dorien Quarem

Dorien Quarem

Verpleegkundige
 Eleni Declerq

Eleni Declerq

Verpleegkundige