Yves Van der Auwera

Yves Van der Auwera

Psychotherapeut

Dag beste lezer,

Van harte welkom op mijn infopagina! Alvast bedankt voor je interesse...

Ik ben Yves, 45 jaar en sinds enkele jaren Integratief Psychotherapeut (I.V. Therapeut) met een eigen praktijk in Diepenbeek. Vader van Seth, 18 jaar, die ik samen met mijn partner in co-ouderschap opvoed.

Tijdens mijn kennismakingsgesprekken start ik meestal, met wat humor bedoeld, met de volgende zin :
"Je bent bij een atypische therapeut terecht gekomen". Om dan dadelijk te zeggen dat dit uiteraard wel meevalt ... .

Graag verklaar ik me nader. Wat mij wat "anders" maakt dan vele van mijn collega's is het parcours dat ik op professioneel vlak tot nu toe heb doorlopen. Na mijn studies Orthopedagogie ben ik een aantal jaren werkzaam geweest binnen de Bijzondere Jeugdzorg. Ik begeleidde er jongeren en gezinnen in crisissituaties. Tot ik over mijn limiet ging en zelf bij een Psychotherapeut terecht kwam. Een zaadje was geplant!

Toen ik hersteld was, durfde ik eigenlijk niet meer opnieuw de hulpverlening in. Dat heeft me toen op een pad doorheen verschillende jobs in totaal andere & diverse werelden gebracht. Van een eigen zaak aan de ene kant, tot verschillende functies binnen een groot internationaal bedrijf aan het ander uiterste. Ongeveer tien jaar later stelde ik vast dat de roep van de hulpverlener niet weg was. Ik miste diepgang. Dus besloot ik die innerlijke stem te volgen en ging opnieuw studeren. Zo kwam ik terecht in de vierjarige opleiding tot Therapeut in de interactionele Vormgeving, kortweg I.V.-Therapeut. Het is de brede levenservaring in combinatie van mijn studies die ik meebreng in mijn huidig werk. Ze stellen me in staat om met de meeste uiteenlopende mensen connectie te maken. Op mijn eigen pad heb ik evenzeer de zonnige als de donkere kanten van het leven ervaren. Daarom geloof ik sterk in hulpverlening van mens tot mens, natuurlijk ondersteund op een professioneel kader.

Wat je bij mij kan verwachten is een warm onthaal en een oprecht luisterend oor. Een veilige plek waar je terecht kan met je verhaal. Het gevoel dat er niet alleen een therapeut maar ook een mens voor je zit vind ik zeer belangrijk. Tenslotte is therapie samen op pad gaan. Samen zoeken naar wat er anders moet. Samen zoeken naar wat er aan de hand is. Empatisch & zacht, maar ook confronterend als het nodig is. Uiteraard steeds met nodige zorg en voorzichtigheid, met respect voor ieders persoonlijk tempo.
Therapie is iets wat tussen ons beiden ontstaat door samen te werken. Op die manier is ieder traject weer uniek en op maat van jou.

Mijn aanpak is zeer integratief. Hiermee bedoel ik dat er diverse methodieken en kaders kunnen ingezet worden. Zo maak ik regelmatig gebruik van Cognitieve Gedragstherapie, Psychoanalyse, Voice Dialoque, Systeem therapie, werken met ademhaling, mindfulness, enz ... . Maar alles valt en staat met de relatie, de vertrouwensband, die we kunnen opbouwen. Dat is prioriteit wat mij betreft!

Je kan bij mij terecht vanaf 14 jaar. Ik bied zowel individuele als relatietherapie aan.

Indien je graag nog meer te weten komt over mij en mijn manier van werken, verwijs ik je graag door naar de website van mijn praktijk.
https://www.psychotherapieyves.be.

Op privé vlak beschrijf ik mezelf graag als een Bougondische levensgenieter. Lekker eten en drinken is een passie. Zowel koken als af en toe gaan uit eten. Bij goed weer vindt je me op de motor. Verder ben ik gepassioneerd bezig met TaiChi. Ik beschouw mezelf graag als een hobbyfilosoof met een grote interesse in Oosterse zienswijzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze andere teamleden
 Dorien Quarem

Dorien Quarem

Verpleegkundige
 Eleni Declercq

Eleni Declercq

Verpleegkundige
 Freya Uten

Freya Uten

Diabeteseducator
 Leslie Herck

Leslie Herck

Kinderpsychologe
 Sofie Voets

Sofie Voets

Diƫtiste
 Jean Willems

Jean Willems

Podotherapeut
 Ibtissam El Allaoui

Ibtissam El Allaoui

Klinische psychologe
 Sam Decaigny

Sam Decaigny

Psychotherapeut
 An Nackom

An Nackom

Jobcoach
 Tessa Niessen

Tessa Niessen

Familiaal bemiddelaar